Reklama

Ak ste ešte nejedli náš BANÁNOVÝ CHEESECAKE, urobili ste veľkú CHYBU! Je to DOKONALOSŤ!

Banánový cheesecake s flambovanými banánmi

Zdroj: shutterstock

Reklama
Petra Mitringová

Petra Mitringová

redaktorka týždenníka Nový Čas pre ženy

Máte doma kopu banánov a neviete čo s nimi? Tento pečený cheesecake by mali dávať na prídel, taký je chutný! Nedá sa mu odolať!

Cheesecake s flambovanými banánmi

12 kúskov

NA KORPUS: 150 g maslových sušienok ● 70 g masla

NA PLNKU: 250 g banánov ● 600 g čerstvého smotanového syra ● 150 g gréckeho jogurtu ● 150 g smotany na šľahanie ● 1 ČL vanilkového extraktu ● 3 vajcia ● 100 g krupicového cukru ● 30 g škrobovej múčky

NA FLAMBOVANÉ BANÁNY: 2 PL masla ● 50 g hnedého cukru ● 1/4 ČL škorice ● štipka muškátového orieška ● 1 PL smotany na šľahanie ● 1 PL tmavého rumu ● 1 väčší banán

Rúru predhrejeme na 170 °C. Okrúhlu formu s priemerom 20 cm vytrieme maslom a spodok vyložíme papierom na pečenie. Maslo rozpustíme a necháme vychladnúť. Sušienky rozdrvíme najemno a zmiešame s rozpusteným maslom. Nasypeme na dno formy a poriadne utlačíme na pevnú rovnomernú vrstvu. Dáme bokom. Na plnku roztlačíme banány. Pridáme syr, jogurt, smotanu, vanilkovú esenciu a vajcia. Dôkladne premiešame. Cukor premiešame so škrobovou múčkou a pridáme do plnky. Zmes nanesieme do formy, povrch uhladíme a dáme piecť na 75 až 80 minút. Potom rúru vypneme a necháme ešte 20 minút dôjsť. Vyberieme, ostrým nožom oddelíme okraje cheesecaku od formy a necháme úplne vychladnúť. Potom vložíme do chladničky na najmenej 4 hodiny, ale najlepšie na celú noc. Na flambované banány pridáme do hrnca cukor a maslo a necháme rozpustiť. Pridáme škoricu, muškátový oriešok a smotanu. Dôkladne zamiešame. Vlejeme rum a zapálime zapaľovačom. Pozor, oheň môže byť vyšší. Hrncom jemne zatrasieme a necháme oheň vypáliť. Pridáme banány nakrájané na kolieska a varíme spolu 1 až 2 minúty, kým zmes jemne nezhustne. Stiahneme z ohňa a necháme vychladnúť. Potom nalejeme na vychladnutý cheesecake a môžeme podávať.

Čas prípravy: 45 minút

Čas pečenia: 100 minút

Čas chladenia: 8 hodín

Zdroj: shutterstock

Banánový cheesecake s flambovanými banánmi

 

Vyskúšajte aj tento lahodný cheesecake zo slaných praclíkov:

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Postup: Čokoládový cheesecake s praclíkovou posýpkou

    Autor článku

    Petra Mitringová

    redaktorka týždenníka Nový Čas pre ženy
    Nový Čas pre ženy má sprevádza skoro celý dospelý život. Ako mnoho z vás aj ja som s ním vyrástla. Začínala som tu ako mladé dievča hneď po vysokej škole a som tu dodnes. Za ten čas som sa niekoľkokrát zamilovala, vydala a stala sa dvojnásobnou mamou. A ako som rástla, menili sa aj moje záujmy. Dnes pre vás vyberám tie najchutnejšie dobroty na stranách o varení, poradím ako schudnúť a prezradím nejakú tú pikošku o svetových celebritách. Písať pre vás a možno vám tak spríjemniť deň ma totiž veľmi baví.