Reklama

Milujete karfiol, ale prekáža vám jeho zápach pri varení? Ľahká pomoc! Skúste tento trik

Ilustračná snímka

Zdroj: Shutterstock

Reklama

Máte chuť na karfiol, ale nedáte si ho, lebo vám prekáža jeho zápach pri varení? Vyskúšajte tento jednoduchý trik a budete mať po probléme.

1. Ak varíte karfiol vo vode, zápach odstránite jednou-dvoma kockami cukru.

2. Krásnu bielu farbu si zachová, ak do vody pridáme 1 ČL octu.

Mimochodom, tieto triky platia pre všetky hlúboviny (brokolicu, kel, kapustu...).

Zdroj: Shutterstock

Ružičkový kel - výživový zázrak

3. Pri varení karfiolu v pare ho nakrájame na čo najmenšie kúsky, aby príprava trvala iba krátko.

Zdroj: Shutterstock

Mladá kapusta

Vyberáme pre vás niečo PLUS