Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Ako si pripraviť samokysnúcu múku? Je to jednoduché, stačia tieto dve drobnosti!

Reklama

V mnohých, prevažne zahraničných receptoch sa objavuje surovina, ktorú v našich končinách veľmi nepoznáme. Ide o tzv. samokysnúcu múku (self-raising flour).

V podstate je to hladká múka s prídavkom prášku do pečiva, takže pri príprave koláčov už do nej netreba pridávať žiadne kypridlo.

Najjednoduchší spôsob, ako takúto múku nahradiť, či si ju pripraviť do zásoby, je zmiešať 1 hrnček (100 g) hladkej múky, 1 ČL (3 g) prášku do pečiva a štipku (1 g) soli.

Túto zmes niekoľkokrát preosejeme, aby sa múka prevzdušnila a všetky prísady rovnomerne prepojili.

Vyberáme pre vás niečo PLUS