Ako si pripraviť samokysnúcu múku? Je to jednoduché, stačia tieto dve drobnosti!
27. 10. 2014, 15:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 12:29)
Reklama
V mnohých, prevažne zahraničných receptoch sa objavuje surovina, ktorú v našich končinách veľmi nepoznáme. Ide o tzv. samokysnúcu múku (self-raising flour).
V podstate je to hladká múka s prídavkom prášku do pečiva, takže pri príprave koláčov už do nej netreba pridávať žiadne kypridlo.
Najjednoduchší spôsob, ako takúto múku nahradiť, či si ju pripraviť do zásoby, je zmiešať 1 hrnček (100 g) hladkej múky, 1 ČL (3 g) prášku do pečiva a štipku (1 g) soli.
Túto zmes niekoľkokrát preosejeme, aby sa múka prevzdušnila a všetky prísady rovnomerne prepojili.