Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Niet nad dobrú radu! Ako rýchlo ošúpať mandle? Stačí použiť šikovný trik, šupka pôjde dolu sama

Prečo so šupkou!

Zdroj: Shutterstock

Reklama

Mandle obsahujú dôležité antioxidanty, ktoré chránia naše telo, preto by vo vašom jedálničku nemali chýbať. Ako ich rýchlo ošúpať?

Krátko ich povarte vo vriacej vode, preceďte, zabaľte do utierky a silno vyšúchajte. Šupka pôjde dolu sama. Pred ďalším použitím (napríklad pred mletím), je ale dobré nechať mandle dokonale uschnúť.

V období, keď máte afty, nepite mlieko.

Zdroj: Shutterstock

V období, keď máte afty, nepite mlieko.

Prečo ich jesť?

Mandle, kešu a para orechy patria medzi superpotraviny, ktoré by vo vašom diétnom jedálničku nemali chýbať. Sú totiž skvelým zdrojom zdravých tukov, ktoré pomáhajú pri chudnutí. Výskum dokonca dokázal, že malá hrsť mandlí denne pomohla ľuďom zhodiť viac kíl ako tým, ktorí mali rovnaký jedálniček, ale bez orieškov. Zaraďte ich tak do svojho stravovacieho režimu, buď vo forme chutnej maškrty alebo si ich napríklad pridajte do ranného müsli.

Mandľovými lupienkami si môžete ochutiť ranné ovsené vločky alebo jogurt, výborne sa hodia aj na prípravu múčnikov.

Skvelo chutia aj opečené so soľou a s bylinkami, napríklad s rozmarínom, tymianom, so škoricou či s kardamómom.

Sekané mandle môžete pridať do kuskusu, ryže i cestovín.

Hodia sa aj ako rýchly snack – zmiešané so sušeným ovocím a inými orieškami.

Zdroj: Shutterstock

Ilustračná fotografia

Vyberáme pre vás niečo PLUS