Reklama

Super tipy nielen pre začínajúce gazdinky: Ako správne rozporciovať a upiecť kačicu? Odteraz to bude hračka!

Ako správne upiecť kačicu?

Zdroj: Shutterstock

Reklama

Poradíme vám, ako správne rozporciovať kačicu.

Stehná narežeme zhora od trupu, odtlačíme a oddelíme od kĺbu. Odrežeme ich s čo najväčším množstvom mäsa. Potom oddelíme krídla. Nakoniec od trupu oddelíme prsia.

Ako správne rozporciovať kačicu?

Zdroj: Shutterstock

Ako správne rozporciovať kačicu?

Najprv pozdĺžne odrežeme mäso od prsnej kosti, a to čo najtesnejšie pri nej. Potom ho prstami odtlačíme a pokračujeme v odrezávaní od hrudného koša.

Kožu ponecháme, len pri krajoch odrežeme prebytočný tuk a nepekné okraje. Kožu môžeme pred pečením zľahka narezať do mriežky.

Ako správne upiecť kačicu?

Zdroj: Dušan Křístek

Kačica na tirolský spôsob

Najlepšie plnky do pečenej kačice

Zdroj: Dušan Křístek

Pečená plnená kačica

Kačica na kapuste

Zdroj: DUŠAN KŘÍSTEK

Kačica na kapuste

Chrumkavá kačica s figami

Pečená kačica s jablkami a brusnicami

Zdroj: Dušan Křístek

Pečená kačica plnená jablkami

Zdroj: Dušan Křístek

Kačica so zemiakovou plnkou

Zdroj: Dušan Křístek

Kačica na korení s mrkvou

Zdroj: Dušan Křístek

Kačica s hubami

Zdroj: Dušan Křístek

Oranžová kačica