Super tipy nielen pre začínajúce gazdinky: Ako správne rozporciovať a upiecť kačicu? Odteraz to bude hračka!
9. 11. 2018, 12:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 11:25)

Zdroj: Shutterstock
Poradíme vám, ako správne rozporciovať kačicu.
Stehná narežeme zhora od trupu, odtlačíme a oddelíme od kĺbu. Odrežeme ich s čo najväčším množstvom mäsa. Potom oddelíme krídla. Nakoniec od trupu oddelíme prsia.

Zdroj: Shutterstock
Ako správne rozporciovať kačicu?
Najprv pozdĺžne odrežeme mäso od prsnej kosti, a to čo najtesnejšie pri nej. Potom ho prstami odtlačíme a pokračujeme v odrezávaní od hrudného koša.
Kožu ponecháme, len pri krajoch odrežeme prebytočný tuk a nepekné okraje. Kožu môžeme pred pečením zľahka narezať do mriežky.
Ako správne upiecť kačicu?
Zdroj: Dušan Křístek
Kačica na tirolský spôsob
Najlepšie plnky do pečenej kačice
Zdroj: Dušan Křístek
Pečená plnená kačica
Kačica na kapuste
Zdroj: DUŠAN KŘÍSTEK
Kačica na kapuste
Chrumkavá kačica s figami
Pečená kačica s jablkami a brusnicami
Zdroj: Dušan Křístek
Pečená kačica plnená jablkami
Zdroj: Dušan Křístek
Kačica so zemiakovou plnkou
Zdroj: Dušan Křístek
Kačica na korení s mrkvou
Zdroj: Dušan Křístek
Kačica s hubami
Zdroj: Dušan Křístek
Oranžová kačica