Reklama

Ako správne skladovať potraviny? Vyhnite sa chybám pri pečive, káve, vajciach či zelenine

Skladujete potraviny nesprávne? Tipy, ako uchovať pečivo, kávu, vajcia či zeleninu čerstvé

Zdroj: shutterstock

Reklama
Soňa Andrisíková

Soňa Andrisíková

redaktorka týždenníka Nový Čas pre ženy

Nesprávne uchovávanie potravín môže poškodiť nielen ich chuť, ale aj naše zdravie. Aké sú najčastejšie chyby, ktoré v tejto oblasti robíme, a ako im predísť?

Pečivo

Mnoho ľudí skladuje pečivo v plastových vreckách, čo spôsobuje vlhnutie a rýchlejšie plesnenie. Najlepším riešením je keramická nádoba, plátenné vrecko alebo špeciálny chlebník, ktorý umožňuje cirkuláciu vzduchu. Ak chcete pečivo dlhšie uchovať, môžete ho zamraziť, no vždy ho skladujte vo vzduchotesnom obale.

Káva

Mletá káva ľahko stráca svoju arómu, ak je vystavená vlhkosti, kyslíku alebo svetlu. Najlepším spôsobom skladovania je vzduchotesná nádoba na tmavom mieste. Ak máte mlynček, kupujte celú kávu a meľte ju tesne pred použitím, čím zachováte jej čerstvosť.

Ovocie a zelenina

Plastové obaly, v ktorých si ovocie a zeleninu prinesieme z obchodu, často spôsobujú ich rýchlejšie kazenie. Skladujte ich v priedušných nádobách alebo voľne na chladnom mieste. Koreňová zelenina, ako mrkva či zeler, vydrží dlhšie, ak ju zabalíte do vlhkej papierovej kuchynskej utierky a uložíte do chladničky.

Anketa

Skladujete potraviny tak, ako ste sa dočítali v tomto článku?

  • Vôbec nie.0%
  • Niektoré veci áno, iné nie...60%
  • Áno, rovnako.40%

Hlasovanie bolo ukončené

Ako správne skladovať konzervované potraviny a vajcia? Dočítate sa na ďalšej strane!

Autor článku

Soňa Andrisíková

redaktorka týždenníka Nový Čas pre ženy
Ako študentka som sa vždy tešila na nové vydanie Nového Času pre ženy a jeho pestrý obsah. Dnes mám to šťastie, že ho spolu s mojimi kolegyňami tvorím pre vás aj ja a veľmi ma to baví. Rada prinášam v jednotlivých rubrikách nové informácie, zaujímavé postrehy, i moje vlastné myšlienky. Okrem domácnosti, vzťahov, zdravia, ezoteriky či hlavnej témy, píšem aj skutočné príbehy, ktoré sa stali mojou srdcovkou. Keď som začala spracovávať príbehy, ktoré vytvoril sám život, prišla tá najväčšia radosť z práce v časopise. Rada dostávam do povedomia osudy žien, ktoré nemajú v živote na ružiach ustlané a napriek tomu sa nevzdali. Rovnako obľubujem také, v ktorých sa ženy inšpirujú navzájom. Vďaka nim i ja sama napredujem.