Ako správne zamraziť surové mäso? Pomôže vám týchto 13 najlepších rád, ale POZOR na túto CHYBU
20. 6. 2019, 13:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 9:17)

Zdroj: Shutterstock
Tiež vám pri mrazení mäsa vznikajú nepekné spáleniny, stráca farbu, alebo chytá nepríjemnú arómu? Máme pre vás zopár trikov ako z mrazeného mäsa dostať to najlepšie.
Zdroj foto: Shutterstock.com
1. Vyberajte si čo najchudšie mäso. Čím menej tuku má, tým je vhodnejšie na mrazenie.

Zdroj: Shutterstock
Vystačíte si s menšími porciami a aj pri ďalšom jedle príjmete menej kalórií.
Zdroj foto: Shutterstock.com
2. Do mrazničky ho vložte čo najskôr. Ideálne hneď po príchode domov. Nerobte mu medzistanicu v chladničke.
3. Pokiaľ chcete zamraziť mäso zabalené na tácke a vo fólii, je potrebné ho najprv z obalu vybrať, osušiť papierovou utierkou a až potom zabaliť do mrazuvzdorného vrecka a vložiť do mrazničky.
Zdroj: Shutterstock
Hovädzie mäso
4. Prípadne mastné časti pred zamrazením odrežte. Mäso tak dlhšie vydrží, keďže tuk sa kazí rýchlejšie ako ostatné časti mäsa.
5. Z rovnakého dôvodu je potrebné očistiť od mastných častí a blán aj vnútornosti.
Zdroj: Shutterstock
Bravčové mäso
6. Podľa možností odstráňte aj kosti a ak ich chcete využiť, zamrazujte ich samostatne.
7. Nakrájané mäso najprv poukladajte na plech vedľa seba a dajte tak zamraziť. Keď stuhnú, môžete ich nahádzať do spoločného igelitového vrecúška.
Zdroj: Shutterstock
Ilustračná fotografia
8. Ploché kúsky ako mäso na steaky alebo rezne od seba oddeľte alobalom alebo potravinárskou fóliou a tak dajte zamraziť. Môžete si potom vybrať toľko kusov koľko potrebujete.
9. Mäso baľte vzduchotesne, aby nevznikali spáleniny mrazom. Vhodné sú igelitové vrecká vhodné do mrazničky.
Zdroj: Shutterstock
Takto budete mať všetko poruke!
10. Mäso baľte podľa možností čo najtesnejšie k sebe, aby ste minimalizovali tvorbu baktérii.
11. Vrecká s mäsom popíšte fixkou, aby ste vedeli, čo je v nich a kedy ste ich vložili do mrazničky.
12. Pri teplote -18 stupňov vám bravčové mäso vydrží 8 mesiacov a hovädzie okolo 12 mesiacov.
13. Raz roztopené mäso už znova nezamrazujte.