Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Ako správne zamraziť surové mäso? Pomôže vám týchto 13 najlepších rád, ale POZOR na túto CHYBU

Ilustračná fotografia

Zdroj: Shutterstock

Reklama

Tiež vám pri mrazení mäsa vznikajú nepekné spáleniny, stráca farbu, alebo chytá nepríjemnú arómu? Máme pre vás zopár trikov ako z mrazeného mäsa dostať to najlepšie.

Zdroj foto: Shutterstock.com

1. Vyberajte si čo najchudšie mäso. Čím menej tuku má, tým je vhodnejšie na mrazenie.

Vystačíte si s menšími porciami a aj pri ďalšom jedle príjmete menej kalórií.

Zdroj: Shutterstock

Vystačíte si s menšími porciami a aj pri ďalšom jedle príjmete menej kalórií.

Zdroj foto: Shutterstock.com

2. Do mrazničky ho vložte čo najskôr. Ideálne hneď po príchode domov. Nerobte mu medzistanicu v chladničke.

3. Pokiaľ chcete zamraziť mäso zabalené na tácke a vo fólii, je potrebné ho najprv z obalu vybrať, osušiť papierovou utierkou a až potom zabaliť do mrazuvzdorného vrecka a vložiť do mrazničky.

Zdroj: Shutterstock

Hovädzie mäso

4. Prípadne mastné časti pred zamrazením odrežte. Mäso tak dlhšie vydrží, keďže tuk sa kazí rýchlejšie ako ostatné časti mäsa.

5. Z rovnakého dôvodu je potrebné očistiť od mastných častí a blán aj vnútornosti.

Zdroj: Shutterstock

Bravčové mäso

6. Podľa možností odstráňte aj kosti a ak ich chcete využiť, zamrazujte ich samostatne.

7. Nakrájané mäso najprv poukladajte na plech vedľa seba a dajte tak zamraziť. Keď stuhnú, môžete ich nahádzať do spoločného igelitového vrecúška.

Zdroj: Shutterstock

Ilustračná fotografia

8. Ploché kúsky ako mäso na steaky alebo rezne od seba oddeľte alobalom alebo potravinárskou fóliou a tak dajte zamraziť. Môžete si potom vybrať toľko kusov koľko potrebujete.

9. Mäso baľte vzduchotesne, aby nevznikali spáleniny mrazom. Vhodné sú igelitové vrecká vhodné do mrazničky.

Zdroj: Shutterstock‎

Takto budete mať všetko poruke!

10. Mäso baľte podľa možností čo najtesnejšie k sebe, aby ste minimalizovali tvorbu baktérii.

11. Vrecká s mäsom popíšte fixkou, aby ste vedeli, čo je v nich a kedy ste ich vložili do mrazničky.

12. Pri teplote -18 stupňov vám bravčové mäso vydrží 8 mesiacov a hovädzie okolo 12 mesiacov.

13. Raz roztopené mäso už znova nezamrazujte.

Vyberáme pre vás niečo PLUS