Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Tipy nielen pre začiatočníčky: Ako upiecť šťavnaté bravčové mäso? Túto chybu neurobte

Pečené bravčové koleno

Zdroj: Shutterstock

Reklama

S varením len začínam a ešte sa mi nepodarilo upiecť šťavnaté bravčové mäso. Vždy je tvrdé a suché. Kde robím chybu?

Chybou môže byť nesprávny druh mäsa. Na pečenie sa hodí pliecko, stehno, prípadne karé.

Mäso buď pred pečením sprudka opečieme na tuku, čím vytvoríme kôrku, ktorá tekutinu počas pečenia von nepustí, alebo mäso vložíme do mierne vyhriatej rúry, podlejeme ho vodou a prikryté v pekáči pozvoľna udusíme.

Až potom zvýšime teplotu a mäso upečieme. Počas pečenia ho treba párkrát obrátiť, polievať výpekom, alebo podlievať ďalšou tekutinou. Na poslednú polhodinu pečenia mäso odokryjeme, aby získalo farbu.

Vyberáme pre vás niečo PLUS