Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

5 tipov, ako vyšľahať perfektný sneh z bielkov: Toto nikdy nerobte!

Ako vyšľahať perfektný sneh z bielkov?

Zdroj: Shutterstock

Reklama

Ako predísť vytváraniu malých hrudiek počas šľahania? Aká je ideálna teplota na vyšľahanie tuhého snehu a čo robiť, aby držal tvar? Stavte na tieto triky!

● Bielky z úplne čerstvých vajec majú tendenciu počas šľahania vytvárať malé hrudky. Predísť sa im dá tak, že sneh šľaháme so štipkou soli, prípadne s trochou kryštálového cukru.

● Ideálna teplota bielkov na vyšľahanie tuhého snehu je 20 °C.

● Sneh nikdy nešľaháme dopredu, pretože časom stráca na objeme, vlhne a prestáva držať tvar.

● Ak má sneh dlhšie držať tvar, je lepšie použiť kryštálový cukor, pri práškovom sneh rýchlejšie redne.

● Na šľahanie používame sklenenú nádobu, v hliníkovej či v kovovej získa neprirodzenú farbu.

Vyberáme pre vás niečo PLUS