5 tipov, ako vyšľahať perfektný sneh z bielkov: Toto nikdy nerobte!
8. 3. 2015, 10:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 12:23)

Zdroj: Shutterstock
Ako predísť vytváraniu malých hrudiek počas šľahania? Aká je ideálna teplota na vyšľahanie tuhého snehu a čo robiť, aby držal tvar? Stavte na tieto triky!
● Bielky z úplne čerstvých vajec majú tendenciu počas šľahania vytvárať malé hrudky. Predísť sa im dá tak, že sneh šľaháme so štipkou soli, prípadne s trochou kryštálového cukru.
● Ideálna teplota bielkov na vyšľahanie tuhého snehu je 20 °C.
● Sneh nikdy nešľaháme dopredu, pretože časom stráca na objeme, vlhne a prestáva držať tvar.
● Ak má sneh dlhšie držať tvar, je lepšie použiť kryštálový cukor, pri práškovom sneh rýchlejšie redne.
● Na šľahanie používame sklenenú nádobu, v hliníkovej či v kovovej získa neprirodzenú farbu.