Čo robiť, aby sa čokoláda na polevu nezrazila a bola hladká bez hrudiek? 3 super triky to zachránia
19. 7. 2016, 13:49 (aktualizované: 11. 7. 2024, 12:14)

Zdroj: Shutterstock
Poznáte to – rozpúšťate tabuľku čokolády v teplom vodnom kúpeli a ona sa z ničoho nič zrazí. Nebojte, nejde o neriešiteľný problém.
Problém so zrazenou čokoládou nastane vtedy, keď sa počas rozpúšťania dostatočne nemieša a zároveň sa rýchlo a vysoko ohreje. Zrazená čokoláda vyzerá mastne a tvoria sa z nej nevzhľadné hrudky.

Zdroj: Dušan Křístek, Michal Seko
Nový Čas pre ženy má novú knihu o čokoláde!
1. Napraviť sa to však dá tým, že takúto čokoládu odstavíme a po malých kvapkách do nej metličkou zašľaháme trochu teplej vody. Šľaháme však naozaj dôrazne, aby sa všetko krásne spojilo a čokoláda ostala hladká.
Zdroj: Shutterstock
Jednoduchý trik na najlesklejšiu čokoládovú polevu
2. Ak chceme zrazeniu čokolády zabrániť už vopred, pri rozpúšťaní k nej pridáme lyžicu oleja prípadne kúsok masla.
Zdroj: Shutterstock
Ilustračná snímka
3. Najistejšie však je pri čokoláde po celý čas stáť a miešať ju.