Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Čo robiť, aby sa čokoláda na polevu nezrazila a bola hladká bez hrudiek? 3 super triky to zachránia

Ilustračná snímka

Zdroj: Shutterstock

Reklama

Poznáte to – rozpúšťate tabuľku čokolády v teplom vodnom kúpeli a ona sa z ničoho nič zrazí. Nebojte, nejde o neriešiteľný problém.

Problém so zrazenou čokoládou nastane vtedy, keď sa počas rozpúšťania dostatočne nemieša a zároveň sa rýchlo a vysoko ohreje. Zrazená čokoláda vyzerá mastne a tvoria sa z nej nevzhľadné hrudky.

Nový Čas pre ženy má novú knihu o čokoláde!

Zdroj: Dušan Křístek, Michal Seko

Nový Čas pre ženy má novú knihu o čokoláde!

1. Napraviť sa to však dá tým, že takúto čokoládu odstavíme a po malých kvapkách do nej metličkou zašľaháme trochu teplej vody. Šľaháme však naozaj dôrazne, aby sa všetko krásne spojilo a čokoláda ostala hladká.

Zdroj: Shutterstock

Jednoduchý trik na najlesklejšiu čokoládovú polevu

2. Ak chceme zrazeniu čokolády zabrániť už vopred, pri rozpúšťaní k nej pridáme lyžicu oleja prípadne kúsok masla.

Zdroj: Shutterstock

Ilustračná snímka

3. Najistejšie však je pri čokoláde po celý čas stáť a miešať ju.

Vyberáme pre vás niečo PLUS