Anglický rozbíf
14. 9. 2009, 2:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 13:30)

Zdroj: Život
Čas prípravy: 30 minút, 5 porcií
Potrebujeme: 1 kg mäsa z nízkej roštenky bez kosti, 2 lyžice horčice, rozmarín, tymian, majorán, bobkový list, mleté čierne korenie, olej, soľ
Postup:
1. Mäso vyberieme z chladničky približne hodinu pred začatím prípravy. Potrieme ho soľou, mletým čiernym korením a horčicou, zo všetkých strán krátko opražíme na oleji. Pri obracaní dbáme na to, aby sme doň nepichli.
2. Predhrejeme rúru na 120 °C. Do pekáča vložíme mäso spolu s bylinkami a dáme pomaly piecť, kým dosiahneme teplotu 60 °C vnútri (zistíme to pomocou špeciálnej ihlice s teplomerom).
3. Po upečení necháme mäso 10 minút odpočívať, potom ho nakrájame na plátky. Zachytíme šťavu, ktorú môžeme zahustiť vmiešaním studených maslových vločiek. Ako prílohu podávame zeleninu a zemiaky.