Baklažán plnený mäsom
11. 9. 2011, 2:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 13:29)

Zdroj: Archív
Reklama
Čas na prípravu: 20 minút
Potrebujeme: 2 menšie baklažány, 400 g pomletého bravčového mäsa, 1 cibuľa, 1 lyžica hladkej múky, 1 vajce, 200 ml kyslej smotany, 60 g masla n mleté čierne korenie ,petržlenová vňať , olej
Ako na to: Baklažány umyjeme, rozkrojíme po dĺžke na dve časti, odstránime dužinu a osolíme. Cibuľku posekáme nadrobno, speníme na masle. Pridáme mäso a poopekáme 5 – 10 minút. Necháme vychladnúť, pridáme múku, rozšľahané vajíčko a kyslú smotanu, ochutíme.
Baklažán naplníme mäsom a rozpusteným maslom. Dáme do pekáča, podlejeme a pečieme vo vyhriatej rúre asi 30 minút. Upečený baklažán posypeme posekanou petržlenovou vňaťou a podávame so zemiakovou kašou.