Biely maslový krém do piškótovej rolády
12. 5. 2013, 2:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 12:33)

Zdroj: Shutterstock
Inšpirujte sa receptom na biely maslový krém a ochutnajte piškótovú roládu na nový spôsob.
Potrebujeme: 3 PL mlieka, 60 g bielej čokolády, 4 PL kávového likéru, 120 g preosiateho práškového cukru, 175 g zmäknutého masla
Postup:
1. Vo väčšom hrnci ohrejeme na miernom ohni 3 PL mlieka. Keď začne vrieť, hrniec odstavíme z ohňa. Pridáme 60 g bielej čokolády nalámanej na kúsky a metličkou vymiešame, aby sa čokoláda rozpustila. Primiešame kávový likér.
2. Necháme vychladnúť a na 30 minút uložíme do chladničky, občas premiešame.
3. Do veľkej misy dáme preosiaty práškový cukor a zmäknuté maslo (nepoužívame margarín, lebo sa nám krém zrazí). Ručným mixérom šľaháme 10 minút na ľahkú penu.
4. Do speneného maslového krému postupne pridáme bielu čokoládovú zmes a ďalej šľaháme. Občas stierame steny nádoby stierkou.