Reklama

Biely maslový krém do piškótovej rolády

Biely masloý krém do piškótovej rolády

Zdroj: Shutterstock

Reklama

Inšpirujte sa receptom na biely maslový krém a ochutnajte piškótovú roládu na nový spôsob.

Potrebujeme: 3 PL mlieka, 60 g bielej čokolády, 4 PL kávového likéru, 120 g preosiateho práškového cukru, 175 g zmäknutého masla

Postup:

1. Vo väčšom hrnci ohrejeme na miernom ohni 3 PL mlieka. Keď začne vrieť, hrniec odstavíme z ohňa. Pridáme 60 g bielej čokolády nalámanej na kúsky a metličkou vymiešame, aby sa čokoláda rozpustila. Primiešame kávový likér.

2. Necháme vychladnúť a na 30 minút uložíme do chladničky, občas premiešame.

3. Do veľkej misy dáme preosiaty práškový cukor a zmäknuté maslo (nepoužívame margarín, lebo sa nám krém zrazí). Ručným mixérom šľaháme 10 minút na ľahkú penu.

4. Do speneného maslového krému postupne pridáme bielu čokoládovú zmes a ďalej šľaháme. Občas stierame steny nádoby stierkou.