Bravčové ragú s hubami
1. 8. 2018, 2:01 (aktualizované: 11. 7. 2024, 14:22)

Zdroj: © StockFood
30 minút, 4 porcie
Potrebujeme: 600 gram bravčové pliecko, 1 čajová lyžička mletá rasca, 200 gram menšie šalotky, 300 gram mrkva, 80 gram zeler, 250 gram šampiňóny, 2 strúčik cesnak, 3 polievková lyžica rastlinný olej na opekanie, 3 polievková lyžica hladká múka, 1.5 čajová lyžička sladká mletá paprika, 1.5 čajová lyžička štipľavá mletá paprika, 150 mililiter suché červené víno, 350 mililiter mäsový vývar, 100 gram pasírované paradajky, 2 kus bobkový list, soľ, mleté čierne korenie
1.
Mäso nakrájame na trojcentimetrové kocky, osolíme, okoreníme a posypeme rascou. Malé šalotky ošúpeme a necháme vcelku, očistenú mrkvu nahrubo nakrájame. Zeler a cesnak najemno nasekáme. Šampiňóny očistíme.
2.
Vo väčšom hrnci rozhorúčime olej, mäso na ňom dozlatista opečieme asi 4 až 5 minút a vyberieme. Do výpeku pridáme šalotky, mrkvu, zeler a cesnak a spolu 3 až 4 minútky opekáme. Primiešame mäso a posypeme múkou a paprikou, chvíľu podusíme a zalejeme vínom, vývarom a paradajkami. Vložíme bobkové listy a pod pokrievkou dusíme na miernom ohni 45 minút. Vsypeme pokrájané šampiňóny a dusíme ešte 15 minút.
3.
Podávame so zemiakovou kašou.