Bravčové zapekané rezne
24. 7. 2013, 8:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 12:38)

Zdroj: Dušan Křístek
Reklama
Inšpirujte sa receptom na bravčové zapekané rezne.
Potrebujeme:
600 g bravčového mäsa zo stehna, soľ, mleté čierne korenie, mlieko, 150 ml hustejšej smotany, 100 g tvrdého syra, 2 strúčiky cesnaku, mletá červená paprika
Postup:
1.Mäso opláchneme pod studenou vodou, osušíme papierovou utierkou a nakrájame na štyri rezne. Mäso vyklepeme, osolíme, okoreníme a dáme do menšieho pekáča alebo zapekacej misy.
2.Rezne zalejeme mliekom a dáme piecť do polomäkka. Potom ich zalejeme smotanou zmiešanou so strúhaným syrom, s prelisovaným cesnakom a mletou červenou paprikou.
3.Dáme naspäť do rúry a mäso zapečieme. Podávame s opekanými alebo varenými zemiakmi s petržlenovou vňaťou.