Reklama

Bravčové zapekané rezne

Marinované bravčové rezne

Zdroj: Dušan Křístek

Reklama

Inšpirujte sa receptom na bravčové zapekané rezne.

Potrebujeme:

600 g bravčového mäsa zo stehna, soľ, mleté čierne korenie, mlieko, 150 ml hustejšej smotany, 100 g tvrdého syra, 2 strúčiky cesnaku, mletá červená paprika

Postup:

1.Mäso opláchneme pod studenou vodou, osušíme papierovou utierkou a nakrájame na štyri rezne. Mäso vyklepeme, osolíme, okoreníme a dáme do menšieho pekáča alebo zapekacej misy.

2.Rezne zalejeme mliekom a dáme piecť do polomäkka. Potom ich zalejeme smotanou zmiešanou so strúhaným syrom, s prelisovaným cesnakom a mletou červenou paprikou.

3.Dáme naspäť do rúry a mäso zapečieme. Podávame s opekanými alebo varenými zemiakmi s petržlenovou vňaťou.