Cestovinový šalát s tuniakom
13. 6. 2011, 2:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 12:46)

Zdroj: Nový Čas pre Ženy
Čas prípravy: 25 minút. Čas varenia: 15 minút.
Potrebujeme: 250 g cestovín (mušličiek), soľ, 150 g konzervovanej mrkvy, 120 g mrazeného hrášku, 80 g konzervovanej kukurice, 1/2 šalátovej uhorky, 1 červená paprika, 150 g konzervovaného tuniaka, 150 g jemnej salámy (slovenskej točenej), 3 PL olivového oleja, 3 PL bieleho balzamikového octu, mleté čierne korenie, 30 g strúhaného parmezánu
Ano na to:
1. Cestoviny uvaríme v slanej vode podľa návodu. Precedíme a opláchneme pod studenou vodou. Vložíme do misy, pokvapkáme olejom, aby sa nelepili. Mrkvu a kukuricu umyjeme pod tečúcou vodou a vmiešame do cestovín.
2. Hrášok varíme 3 minúty v slanej vode, scedíme a pridáme do cestovín. Uhorku ošúpeme, pozdĺžne rozštvrtíme a pokrájame na tenké plátky. Papriku umyjeme, prekrojíme na polovicu, odstránime jadierka a nakrájame na kocky. Tuniaka precedíme a rozdrobíme na kúsky, salámu nakrájame na tenké plátky.
3. Všetko spolu s cestovinami zmiešame, dochutíme olivovým olejom a balzamikovým octom. Osolíme, okoreníme a asi 15 minút necháme odležať. Na záver posypeme parmezánom.