Chcete schudnúť s rybacím mäsom? Na tieto dve veci radšej rýchlo zabudnite
3. 5. 2014, 11:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 12:22)

Zdroj: Shutterstock
Rada by som sa opýtala, či a ako rybacie mäso dokáže pomôcť pri chudnutí? Soňa z Bratislavy
Každý dietologický plán vyžaduje predovšetkým čo najpestrejšiu stravu, ktorá dodá potrebné bielkoviny, vitamíny či minerálne látky.
Rybacie mäso obsahuje vitamíny A, D, B, jód a zinok. Z pohľadu chudnutia sú ryby vhodné pre nižší obsah kalórií a v porovnaní s ostatnými druhmi mäsa bezkonkurenčne vyhrávajú. Na jedálnom lístku by sa ryby mali objaviť minimálne dvakrát do týždňa, pokojne aj častejšie.
Treba mať na pamäti dve základné pravidlá:
Po prvé, na tresku v majonéze či nakladané kyslé ryby rovno zabudnite.
A po druhé, radšej si upravte množstvo a frekvenciu rybacích jedál podľa vlastnej chuti, aby vám popri chudnutí aj chutili.