Čučoriedkové lievance
17. 4. 2013, 2:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 12:34)

Zdroj: Isifa
Čas prípravy: 10 minút; 4 porcie
Potrebujeme: 300 ml polotučného mlieka, 225 g hladkej múky, 150 g čučoriedok, 55 g masla na pečenie, 30 g rozpusteného masla, 2 vajcia, 1 PL prášku do pečiva, 1 ČL krupicového cukru, štipka soli
Postup:
1. Vo veľkej mise zmiešame múku s práškom do pečiva, cukrom a so soľou.
2. Do stredu vyhĺbime jamku, rozklepneme do nej vajcia, pridáme mlieko, rozpustené maslo a v mixéri vyšľaháme hladké cesto. Necháme ho 20 až 30 minút odležať.
3. Na malej panvičke rozpustíme kúsok masla a upečieme na ňom lievance.
4. Najskôr nalejeme cesto, keď sa cesto rozleje, pridáme pár čučoriedok. Po minúte lievance otočíme na druhú stranu, mierne ich roztlačíme, aby sa dôkladne prepiekli. Rovnako pripravíme aj zvyšné lievance.
5. Potom ich prikryjeme fóliou, aby nevychladli.
NÁŠ TIP
Lievance podávame preliate javorovým sirupom.