Cuketový šalát so zemiakmi
14. 5. 2013, 2:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 12:34)

Zdroj: Recepty zo života 15 a 16, upravila: Stanislava Longauerová
Čas prípravy: 30 minút, porcie: 4
Potrebujeme: 300 g cukety, 1 lyžičku vegety, 1/2 kocky zeleninového bujónu, 50 ml vody, 1 lyžicu sušenej zelerovej vňate, 1 malú cibuľu, 1 kapiu, 3 mrkvy, 300 g čínskej kapusty, 3 zemiaky, 100 g tatárskej omáčky, mleté čierne korenie, soľ
Postup:
1. Cuketu umyjeme, postrúhame na hrubšom strúhadle a vložíme do hrnca. Pridáme vegetu, bujón, vodu a tri minúty povaríme.
2. Po vychladnutí scedíme, pridáme sušenú zelerovú vňať, cibuľu a kapiu nakrájanú na drobné kocky, mrkvu nastrúhanú na hrubšom strúhadle a kapustu nakrájanú na rezance.
3. Zemiaky uvaríme v šupke, necháme vychladnúť a pretlačíme cez mriežku.
4. Všetko premiešame a za lejeme tatárskou omáčkou. Ochutíme soľou, korením a necháme v chlade aspoň 20 minút.
Náš tip
Chuť šalátu môžete zlepšiť pridaním troch lyžíc nálevu zo sterilizovaných uhoriek.