Domáce rezance krok za krokom: Pripravte si delikatesu k slepačej polievke
10. 11. 2014, 16:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 12:28)

Zdroj: acs
Nie je nič jednoduchšie, ako si rezance či slíže do polievky kúpiť v obchode. No pravé domáce sú aj tak najlepšie. S nami ich zvládnete raz-dva.
1. Vo veľkej mise zmiešame 250 g hrubej múky, 1 vajce, 2 PL studenej vody a štipku soli.
2. Všetky suroviny dôkladne spracujeme, až získame tuhé, nelepivé cesto.
3. Kým sa ešte dá spracovávať, rozvaľkáme ho na pomúčenej doske na čo najtenší plát. Ten posypeme múkou a pri izbovej teplote necháme aspoň hodinu schnúť.
4. Cesto potom narežeme na rovnako široké pásy, pomúčime a naukladáme na seba. Ostrým nožom potom z cesta krájame čo najtenšie rezance.
5. Tie rozprestrieme po pracovnej doske a necháme úplne vyschnúť (môže to trvať aj niekoľko dní). Hotové vyschnuté cestoviny skladujeme vo vzduchotesnej nádobe.
Cestoviny do polievky nevaríme priamo v polievke ale osobitne v osolenej vode. Trvá to asi 3 minúty. Keby sa varili priamo v polievke, mohla by zmútnieť.