Reklama

Domácim plneným cestovinám nik neodolá: Pripravte si najlepšie cesto na ravioli

Archív

Zdroj: Archív

Reklama

S nami zvládnete aj prípravu cesta na tradičné talianske ravioli na výbornú. Je to totiž jednoduchšie, ako by ste čakali.

Ideálne cesto na ravioli by malo byť dostatočne pevné, aby udržalo plnku a zároveň elastické, aby sa počas plnenia a varenia nepotrhalo.

1. Do základného cesta na 4 porcie raviol treba 5 veľkých žĺtkov najideálnejšie v izbovej teplote a 450 g hladkej preosiatej múky typu 00.

2. Žĺtky vložíme do kuchynského robota spolu s múkou a nadstavcami na miesenie zmes 2 minúty miesime. Získame tak drobivú zmes, do ktorej pridáme 2 PL extra panenského olivového oleja. Miesime ďalších zhruba 5 až 7 minút, až sa zmes spojí do jednej kompaktnej a elastickej gule.

3. Tú zabalíme do fólie a pred použitím vložíme aspoň na 30 minút do chladničky.

4. Na pomúčenej doske potom cesto rozvaľkáme na hrúbku 2 až 3 mm, povykrajujeme kruhy veľké ako forma na plnenie a naplníme požadovanou plnkou.

5. Okraje cesta potrieme buď vodou alebo rozšľahaným vajcom a stlačíme vo formičke.

6. Pred varením môžeme nechať krátko oschnúť, aby spoj aj počas varenia vydržal.