Potrebujeme: 700 g zemiakov, 300 g mletého bravčového mäsa, 2 veľké cibule, 2 vajcia, 300 ml smotany na varenie, 100 g strúhaného tvrdého syra, 3 strúčiky cesnaku, soľ, mleté čierne korenie, olej
Postup:
1. Zemiaky uvaríme v šupke. Scedíme, ošúpeme a pokrájame na kolieska.
2. Stredne veľký pekáč vymastíme olejom a vysypeme strúhankou. Zemiaky poukladáme na dno pekáča, osolíme, obložíme očistenou a natenko nakrájanou cibuľou.
3. Vajcia zmiešame so smotanou a prelejeme zemiaky. Na smotanu dáme ďalšiu vrstvu zemiakov a opäť polejeme vajcovo-smotanovou zmesou.
4. Mleté mäso zmiešame s roztlačeným cesnakom a korením. Mäsovú masu natrieme na zemiaky, zakryjeme alobalom a pečieme vo vyhriatej rúre. Po 30 minútach odokryjeme, posypeme strúhaným syrom a dáme zapiecť.
5. Podávame pokrájané na kocky.
Elektrická rúra: 200 °C
Teplovzdušná rúra: 180 °C
Plynová rúra: stupeň 4