Grécky šalát
16. 8. 2013, 2:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 12:35)

Zdroj: Isifa
Čas prípravy: 30 minút, 4 porcie
Potrebujeme: 1 zväzok petržlenovej vňate, 1 šalátová uhorka, 1 pohár sušených paradajok naložených v olivovom oleji (280 g), 20 g kapár, 200 g slaného syra feta, 1 červená cibuľa, 1 PL balzamikového octu, soľ, mleté čierne korenie
Postup:
1. Petržlenovú vňať opláchneme, otrasieme vodu, preberieme a lístky otrháme od stonky. Uhorku ošúpeme, pozdĺžne prekrojíme, malou lyžičkou odstránime jadierka a dužinu nakrájame na kocky.
2. Sušené paradajky necháme krátko odkvapkať, olej zachytíme a paradajky nakrájame. Syr nakrájame na kocky. Cibuľu ošúpeme a nasekáme nadrobno.
3. V mise zmiešame všetky pripravené ingrediencie a kapary. Pár lyžíc oleja zmiešame s balzamikovým octom, so soľou a s mletým čiernym korením.
4. Nálevom prelejeme šalát, premiešame ho a podávame vychladený s chrumkavou bagetou.