Maškrta pre krajší deň: Po tomto hruškovom koláči sa len tak zapráši!
29. 10. 2014, 14:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 12:32)

Zdroj: Dušan Křístek
Máte chuť na niečo sladké? Vyskúšajte tento jednoduchý recept na hruškový koláč s tvarohovým krémom.
Hruškový koláč s tvarohovým krémom
Čas prípravy: 40 minút, 6 porcií
Potrebujeme:
160 g hladkej múky, 80 g tuku na pečenie, 80 g práškového cukru, 1 vajce, 2 hrušky, 3 PL ríbezľového džemu
Krém: 500 g termizovaného tvarohu, 100 g práškového cukru, 1 PL rumu, 1 vajce, 100 g mletých mandlí
Postup:
1. Do misky preosejeme múku, pridáme práškový cukor a premiešame. Pridáme vajce a na kúsky nakrájaný tuk. Suroviny spracujeme na hladké cesto, zabalíme ho do fólie a dáme na 30 minút do chladničky. Hrušky ošúpeme a nakrájame na plátky.
2. Na krém vymiešame tvaroh s práškovým cukrom, so žĺtkom a s rumom. Do masy nakoniec pridáme vyšľahaný sneh z bielka premiešaný s mandľami.
3. Cesto rozvaľkáme do tvaru tortovej formy tak, aby vznikol okraj vysoký približne 1,5 cm. Cesto potrieme ríbezľovým džemom a nanesieme krém, na ktorý poukladáme plátky hrušiek. Koláč vložíme do rozohriatej rúry a pečieme na 220 °C približne 25 minút. Po upečení vyberieme, necháme vychladnúť a nakrájame.
Elektrická rúra: 220 °C
Teplovzdušná rúra: 200 °C
Plynová rúra: stupeň 4