Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Jablčník s kokosovou penou

Jablčník s kokosovou penou

Zdroj: Život

Reklama

Čas prípravy: 50 minút, čas pečenia: 55 minút, pre celú rodinu

Potrebujeme:

Cesto:

300 g polohrubej múky, 200 g tuku, 200 g práškového cukru, 5 žĺtkov, 1/2 prášku do pečiva, 200 ml mlieka, kôra z 1 citróna, tuk na vymastenie a hrubá múka na vysypanie plechu

Plnka:

1 kg strúhaných jabĺk, 5 lyžíc kryštál. cukru, 1 banánový puding, 100 g hrozienok, 3 lyžice rumu

Sneh:

5 bielkov 1 lyžička citrónovej šťavy 150 g kryštál. cukru 5 lyžíc kokos. múčky

Postup:

1. Žĺtky, tuk a práškový cukor vymiešame dokrémova. Postupne primiešame preosiatu múku s práškom do pečiva a mlieko. Nakoniec do cesta primiešame ostrúhanú citrónovú kôru. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech a vo vyhriatej rúre pečieme 30 až 35 minút.

2. Plnka: Nahrubo postrúhané jablká dáme do kastróla, podlejeme 150 ml vody, pridáme cukor a dusíme. Keď jablká zmäknú, primiešame k nim banánový puding rozmiešaný v 100 ml vody a necháme 1 až 2 minúty prevrieť. Odstavíme a vmiešame hrozienka namočené v rume. Plnku navrstvíme na predpečený korpus. Navrch dáme kokosový sneh. Dáme zapiecť na 15 až 20 minút.

3. Sneh: Z bielkov, citrónovej šťavy a cukru vyšľaháme tuhý sneh, do ktorého zľahka vmiešame kokos.

Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Plynová rúra: stupeň 3 – 4

Vyberáme pre vás niečo PLUS