Aj vy veríte mýtu, že mrazené ovocie nie je také zdravé a dobré ako to čerstvé? V tomto prípade to neplatí
6. 6. 2018, 13:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 9:20)

Zdroj: Shutterstock
Dnes si už nevieme predstaviť, že by sme celý rok nezohnali čerstvé ovocie a zeleninu, ale...

Zdroj: Shutterstock.com

Zdroj: Shutterstock
Zdroj: Shutterstock
Galéria k článku
Jahody, brokolica či kukurica sú na pultoch takmer neustále. Väčšinou si kupujeme čerstvé v domnienke, že je to zdravšie. Uličku s mrazenou zeleninou však neobchádzajte. Vaša domácnosť do ocení hneď po niekoľkých stránkach.

Zdroj: Shutterstock
Tieto potraviny môžete jesť neobmedzene.
Ovocie a zeleninu, ktoré nájdeme čerstvé a svieže v supermarketoch, obvykle také svieže nie sú. Mimo sezóny sa plodiny zbierajú často nedozreté, alebo dozrievané v skleníku. Nemajú tak toľko výživných látok, koľko by mali mať.
Zdroj: Shutterstock
Ktoré ovocie máte najradšej?
Jedinú výnimku má sezónne ovocie a zelenina. Jahody na začiatku leta, kukurica v auguste, jablká na jeseň. Ovocie a zelenina sú najlepšie v čase, kedy dozrievajú.
V tomto období sa zbiera úroda všade a množstvo sa z nej mrazí. To je dôvod, prečo je počas roka lepšie kupovať plodiny v mrazenom stave. Zbierajú sa v ich prirodzenej sezóne, takže sú chutné a výživné. Šokové priemyselné mrazenie v nich chuť a výživu uchová. Viaceré testy a štúdie ukázali, že mrazené potraviny obsahovali dokonca viac vitamínov a živín ako čerstvé verzie tej istej potraviny.
Zdroj: Shutterstock
Ilustračná fotografia