Reklama

Čo robiť, aby sa čokoládová poleva na koláči pekne leskla? Tento jednoduchý trik zaručene funguje

Jednoduchý trik na najlesklejšiu čokoládovú polevu

Zdroj: Shutterstock

Reklama

Pripravili ste dokonalý koláč, ale poleva nie a nie sa lesknúť. Tu pomôže jeden veľmi jednoduchý, no zaručene fungujúci trik.

Čokoládovú polevu najčastejšie pripravujeme rozpustením čokolády na varenie v teplom vodnom kúpeli s tukom. Ak chceme redšiu a tenšiu, pridáme rastlinný olej. Ak má byť na koláči hrubšia, pridáme tuk na polevy, kokosový olej alebo obyčajné maslo, keďže tieto tuky pomerne rýchlo a dobre tuhnú.

Naším cieľom je ale poleva, ktorá sa bude aj po čase nádherne lesknúť. To docielime tak, že si v miske so studenou vodou necháme napučať niekoľko plátkov čírej želatíny.

Potom v hrnci tesne pod bod varu ohrejeme smotanu na šľahanie a nalejeme ju do misy na nasekanú čokoládu. Jemným premiešaním čokoládu úplne rozpustíme.

Do horúcej čokoládovej zmesi primiešame napučanú a vyžmýkanú želatínu a za stáleho miešania ju úplne rozpustíme. Vďaka nej si poleva ponechá krásne lesklý vzhľad a zároveň sa pri krájaní nebude lámať a drobiť.