Pri nákupe si mäso poriadne prezrite. Zásadné pravidlo je kupovať v známom mäsiarstve, kde viete, že je mäso spracovávané priamo na mieste. Nie je prevážané z miesta na miesto, čím by strácalo svoju čerstvosť. Nedajte sa zlákať mäsom, ktoré nemá správnu červenú farbu alebo dokonca vyzerá oschnuté. Keď začína byť sivasté, nie je žiadna zľava dosť veľká.

Mäso sprchu nepotrebuje

Sú však prípady, kedy si za zhoršenie kvality môžete sami, pretože ho zle skladujete. Musí byť v dobre chladených priestoroch s rovnomernou teplotou. Stačí odstrániť transportný obal, mäso položiť na doštičku do chladničky a prikryť utierkou. Nikdy ho nedávajte do mikroténového vrecka. Zabalenie do utierky je dôležité, pretože tak zabránite prípadnej kontaminácii z iných potravín.

A ak si myslíte, že je najlepšie mäso poriadne umyť pod tečúcou vodou, aby sa očistilo, veľmi sa mýlite. Mäso nikdy pred uchovávaním alebo uskladnením neumývajte, len by ste poškodili prirodzenú ochrannú vrstvu, ktorá zabraňuje vysychaniu. Dobre uskladnené mäso vám v chladničke vydrží aj niekoľko dní.