Potrebujeme: 750 g mletého bravčového mäsa, 3 lyžice čerstvého nasekaného kôpru, 3 strúčiky cesnaku, 2 vajcia, soľ, 1 staršia žemľa, 3 až 5 lyžíc mlieka, 3 lyžice medu, hladká múka, 2 vajcia, strúhanka na obaľovanie, olej na opekanie
Postup:
1. Mleté mäso zmiešame s kôprom. Žemľu nakrájame na menšie kúsky, namočíme v mlieku, vyžmýkame, pridáme k mäsu spolu s roztlačeným cesnakom, vajcami, so soľou a s medom. Podľa potreby zahustíme strúhankou.
2. Zo zmesi mokrými rukami odoberáme malé kúsky, ktoré vytvarujeme na karbonátky. Obalíme v múke, rozšľahaných vajciach a strúhanke. Karbonátky vyprážame dozlatista na rozpálenom oleji z oboch strán.
3. Podávame na šalátových listoch s jogurtovo-smotanovým dresingom.