Krémová pórová polievka
10. 9. 2011, 2:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 13:28)

Zdroj: Archív
Čas prípravy: 20 minút, 7 porcií
Potrebujeme: 2–3 menšie póry, 1 lyžica oleja alebo masla, 1 kocka zeleninového masoxu, 1,5 l vody, 200 ml smotany na varenie, 2 lyžice kukuričného škrobu, 1 lyžica posekanej petržlenovej vňate
Postup:
1. Očistený pór nakrájame na kolieska, osmažíme na oleji, zalejeme vodou a na miernom ohni varíme 15 – 20 minút.
2. Smotanu na varenie zmiešame so škrobom a pridáme do polievky. Dobre premiešame a necháme zovrieť.
3. Do hotovej polievky pridáme posekanú petržlenovú vňať a dochutíme soľou.
4. Ako prílohu podávame natenko nakrájané rožky opečené vo vajci. NÁŠ TIP: Polievku môžete pripraviť aj z mrazenej pórovej vňate. Na 1,5 l vody jej potrebujete 3–4 lyžice.