Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Ľahká bublanina s čerstvým ovocím chutí ako sen: Z týchto nemusíte mať obavu ani o svoju figúru

Mramorovaná bublanina s čerešňami a malinami

Zdroj: archív Dobré jedlo

Reklama

Ľahký letný koláč s čerstvým ovocím, odtrhnutým z vlastnej záhradky, chutí ako sen. A z tých našich nemusíte mať obavu ani o svoju postavu.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Jednoduchý, zdravý a superšťavnatý: MAKOVÝ koláč s broskyňami a ringlotami budete milovať!

    Makovo-ríbezľová 

    12 kúskov

    ● 4 vajcia
    ● 100 g trstinového cukru
    ● 240 g mletého maku
    ● 50 g ryžovej múky
    ● 1 ČL prášku do pečiva
    ● 200 g jogurtu
    ● štipka soli
    ● ryžová alebo kokosová múčka
    ● 100 až 200 g ríbezlí

    Žĺtky s cukrom vyšľaháme do peny. Pridáme mak, ryžovú múku, prášok do pečiva, jogurt a zmiešame. Z bielkov a zo štipky soli vyšľaháme sneh a jemne ho zamiešame do makovej zmesi. Tortovú formu s priemerom 24 cm vystelieme papierom na pečenie alebo vymažeme a vysypeme kokosovou či ryžovou múkou. Hmotu vylejeme do formy a husto posypeme umytými ríbezľami. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 30 minút. Necháme trochu vychladnúť a podávame.

    Čas prípravy: 20 minút
    Čas pečenia: 30 minút

    Zdroj: archív Dobré jedlo

    Makovo-ríbezľová bublanina

    Mafiny s tvarohom a čučoriedkami

    12 kúskov

    ● 3 vajcia
    ● 130 ml mlieka
    ● 125 g špaldovej múky
    ● 125 g polohrubej múky
    ● 130 g trstinového cukru
    ● 115 ml oleja
    ● 1/2 balíčka prášku do pečiva
    ● čučoriedky navrch podľa chuti
    NA TVAROHOVÚ NÁPLŇ:
    ● 300 g jemného tvarohu
    ● 1 PL kukuričného škrobu
    ● 1 ČL vanilkového extraktu
    ● 1 žĺtok
    ● 1 PL citrónovej šťavy

    Všetky suroviny na cesto dáme do misy a dobre vymiešame. Do mafinových formičiek najprv rozprestrieme košíčky na pečenie a potom ich naplníme cestom. Urobíme tvarohovú plnku. Zmiešame všetky suroviny a z tejto hmoty dáme za lyžicu do každej formičky s cestom. Navrch poukladáme umyté čučoriedky podľa chuti a pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 30 minút.

    Čas prípravy: 30 minút
    Čas pečenia: 30 minút

    TIP
    Aby ovocie nekleslo na dno, obaľte ho v hladkej múke a až potom ukladajte na cesto.

    Zdroj: archív Dobré jedlo

    Mafiny s tvarohom a čučoriedkami

    Mramorovaná s čučoriedkami a malinami 

    15 kúskov

    ● 2 vajcia
    ● 150 g trstinového cukru
    ● 125 g rozpusteného masla
    ● 250 ml mlieka
    ● 2 PL kyslej smotany
    ● 130 g hladkej špaldovej múky
    ● 150 g polohrubej špaldovej múky
    ● 2 ČL prášku do pečiva
    ● 2 PL kakaa
    ● čerešne a maliny podľa chuti
    ● práškový cukor na posypanie

    Formu (20 x 29 cm) vyložíme papierom na pečenie a rúru rozohrejeme na 180 °C. Vajcia s cukrom vyšľaháme do peny. Pridáme vychladnuté maslo, mlieko, smotanu, obe múky, prášok do pečiva a jemne vymiešame dohladka. Dve tretiny hmoty vylejeme do formy a do zvyšnej zamiešame kakao. Ak by hmota s kakaom bola príliš hustá, prilejeme ešte trochu mlieka. Potom ju cikcakovito rozlejeme do bielej zmesi a špajdľou jemne premiešame povrch – vytvoríme mramorovanie. Navrch poukladáme očistené maliny a odkôstkované čerešne. Pečieme 25 až 30 minút. Bublaninu necháme trochu vychladnúť a pred podávaním ju môžeme posypať práškovým cukrom.

    Čas prípravy: 20 minút
    Čas pecenia: 25 minút

    Zdroj: archív Dobré jedlo

    Mramorovaná bublanina s čerešňami a malinami

    Ovseno-pohánková s marhuľami 

    15 až 20 kúskov

    ● 4 vajcia
    ● 150 g kokosového cukru
    ● 100 ml oleja
    ● 100 ml vody
    ● 100 g ovsenej múky
    ● 100 g pohánkovej múky
    ● 1 ČL prášku do pečiva
    ● 1/2 ČL mletej škorice
    ● 1/2 ČL mletej vanilky
    ● 300 až 500 g marhúľ
    ● za hrsť mandľových lupienkov

    Žĺtky vyšľaháme s cukrom do peny. Pridáme olej, vodu, obe múky, prášok do pečiva, škoricu, vanilku a zmiešame. Z bielkov vyšľaháme sneh a veľmi opatrne ho zamiešame do žĺtkovej zmesi. Hmotu vylejeme do formy (24 x 24 cm) vystlanej papierom na pečenie. Navrch poukladáme umyté marhule prerezané na štvrtiny a posypeme mandľovými lupienkami. Dáme piecť na 25 minút do rúry vyhriatej na 200 °C. Upečenú bublaninu necháme trochu vychladnúť a môžeme krájať.

    Čas prípravy: 30 minút
    Čas pečenia: 25 minút

    TIP
    Ovsená múka sama osebe nie je vhodná na pecenie. Treba ju zmiešat v pomere 1 : 1 s pohánkovou alebo so špaldovou múkou.

    Zdroj: archív Dobré jedlo

    Ovseno- pohánková bublanina s marhuľami

    Vyberáme pre vás niečo PLUS