Lahodná kapustová polievka
11. 11. 2006, 1:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 13:34)

Zdroj: Archív
Čas prípravy: 45 minút, 4 porcie
Potrebujeme: 500 g hlávkovej kapusty, 4-5 zemiakov, 2 špekáčiky (alebo 3 párky), 1 väčšia cibuľa, 3 strúčiky cesnaku, 250 ml sladkej smotany, bobkový list, majorán, 2 lyžice hladkej múky, olej, ocot (podľa chuti), mleté čierne korenie, soľ
Postup:
1. Na oleji osmažíme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme nadrobno nakrájané špekáčiky a opečieme. Kapustu nakrájame na tenké rezance, zemiaky na kocky a pridáme k orestovanej cibuli a špekáčikom. Všetko posolíme, okoreníme, pridáme bobkový list, trochu majoránu a zalejeme vodou. Varíme domäkka.
2. Pripravíme zátrepku zo sladkej smotany a hladkej múky, vlejeme do polievky a povaríme. Pred podávaním ochutíme octom.
NÁŠ TIP:
Bobkový list po bokoch nastrihnite, aróma sa lepšie uvoľní.