Reklama

Liptovské pstruhy

Liptovské pstruhy

Zdroj: Nový Čas pre ženy

Reklama

Čas prípravy: 25 minút. Čas opekania: 15 minút.

Potrebujeme (na 4 porcie): 4 pstruhy, 200 g šampiňónov, 2 PL paradajkového pretlaku, 300 g sterilizovaného leča, 100 ml červeného vína, 50 g masla, korenie na ryby, olej na opekanie, soľ

Takto sa to podarí:

1. Pstruhy najprv dôkladne očistíme, zo všetkých strán osolíme a ochutíme korením na ryby. Na rozohriatom oleji ich z oboch strán opečieme, potom vyberieme na tanier a do výpeku dáme roztopiť maslo.

2. Očistené a nakrájané šampiňóny orestujeme, pridáme pretlak, sterilizované lečo, červené víno a spolu dusíme 3 až 5 minút. Ochutíme soľou a prípadne ešte korením na ryby. Podávame s uvarenými zemiakmi.

TIP: K rybe sa hodí aj zeleninový šalát s nakladanými olivami.

Výber pre vás