Ingrediencie na 12 kúskov

120 g uvarenej cvikly ● 125 ml ryžovej smotany ● 1 vajce ● 80 g surového trstinového cukru ● šťava z 1/2 citróna ● 120 g ryžovej múky ● 40 g pohánkovej múky ● 2 PL mletého
maku ● 1 balíček prášku do pečiva ● štipka soli ● 50 ml kokosového oleja ● nemletý mak na ozdobenie

Postup

1 Všetky suroviny pripravíme a dôkladne odvážime, cviklu vopred uvaríme domäkka. Rúru predhrejeme na 180 °C.

Krok 1
Krok 1
Zdroj: DUŠAN KŘÍSTEK

2 Cviklu nakrájame na menšie kúsky a rozmixujeme najemno.

Krok 2
Krok 2
Zdroj: DUŠAN KŘÍSTEK

3 Vo veľkej mise zmiešame suché suroviny, v menšej vajce a cukor a do najmenšej nalejeme ryžovú smotanu.

Krok 3
Krok 3
Zdroj: DUŠAN KŘÍSTEK

4 Suché suroviny premiešame, pridáme k nim vajíčko vyšľahané s cukrom, prilejeme smotanu a na záver pridáme rozmixovanú cviklu s citrónovou šťavou a kokosový olej.

Krok 4
Krok 4
Zdroj: DUŠAN KŘÍSTEK

5 Vymiešame hladké cesto, vsypeme mak a zamiešame.

Krok 5
Krok 5
Zdroj: DUŠAN KŘÍSTEK

6 Zmes naplníme do papierových košíčkov uložených v plechu na mafiny, posypeme makom a pečieme vo vyhriatej rúre asi 20 minút. Necháme vychladnúť a podávame.

Krok 6
Krok 6
Zdroj: DUŠAN KŘÍSTEK

Čas prípravy: 15 minút
Čas pečenia: 20 minút

Dobrú chuť!
Dobrú chuť!
Zdroj: DUŠAN KŘÍSTEK