Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Moja mama varí lepšie ako tvoja: Lhotovci sú poriadni profíci!

Syn Mirko by chcel vlastnú reštauráciu.

Zdroj: Tv JOJ

Reklama

Mama Hela, ktorá sa prihlásila so synom do relácie Moja mama varí lepšie ako tvoja, je skutočná žena činu, ktorá aktívne varí už od dvanástich rokov.

Všetky recepty si vymýšľa sama a varenie ju nesmierne baví. Niet teda divu, že tento vzťah k príprave pokrmov vyústil do vydania vlastnej kuchárskej knihy. Jej syn Mirko, hoci je ešte mladý, si v kuchyni takisto varenie užíva plnými dúškami.

Lhotovci sú poriadni profíci.

Zdroj: Tv JOJ

Lhotovci sú poriadni profíci.

Kuracia pečeň na ihle a šalát Coleslaw s pomarančom

Suroviny:

● 600 g čerstvých kuracích pečienok ● 200 g prerastenej slaniny vkuse ● 1 mala hlávka bielej kapusty ● 1 väčšia mrkva ● 1 pomaranč ● 2 PL olivového oleja ● čerstvá petržlenová vňať ● 1 mladá cibuľka ● 3 PL vínneho octu ● 3 PL trstinového cukru ● 1 PL tatárskej omáčky light ● 3 PL bieleho jogurtu ● soľ ● korenie ● malá hrsť vlašských orechov

Postup práce:

Kapustu očistíme a nakrájame na rezance. Mrkvu očistíme a nastrúhame nahrubo, zalejeme olejom, vínnym octom, pridáme cukor, soľ, korenie, posekanú mladú cibuľku a na tenké plátky očistený a nakrájaný pomaranč, petržlenovú vňať, tatársku omáčku a jogurt. Všetko spolu premiešame a dáme chladiť do chladničky. Pečienku umyjeme, osušíme a odblaníme. Potom nakrájame na veľké kusy a slaninku na kocky. Takto pripravenú pečienku napichujeme na špajle, striedame so slaninkou a opekáme na panvici. Kým sa nám pečienky opekajú, opražíme si nahrubo posekané vlašské orechy. Pri servírovaní ihly s pečienkou jemne osolíme a okoreníme.

Zdroj: Tv JOJ

Mama Hela je skutočná žena činu.

Vyberáme pre vás niečo PLUS