Reklama

Mrkvové rezy

Archív

Zdroj: Archív

Reklama

Čas prípravy: 45 minút

Potrebujeme: 250 g mrkvy, 100 ml mlieka, 3 vajcia, 160 g práškového cukru, 1 citrón, 120 g postrúhaných lieskových orechov, 80 g strúhanky, 100 g hrubej múky, 1 balíček prášku do pečiva, 200 g ríbezľového lekváru, 200 ml sladkej smotany

Ako na to: Očistenú, umytú a nadrobno pokrájanú mrkvu uvaríme v mlieku, rozmixujeme a necháme vychladnúť. Žĺtky vymiešame s cukrom, postrúhanou citrónovou kôrou a šťavou z celého citróna.

Do vymiešanej žĺtkovej zmesi pridáme rozmixovanú mrkvu, postrúhané lieskové orechy, strúhanku a preosiatu múku s práškom do pečiva. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh, ktorý jemne vmiešame do hmoty. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a dáme piecť. Vychladnutý korpus prekrojíme, polovicu potrieme lekvárom, prikryjeme druhou časťou korpusu a nakrájame na úhľadné rezy, ktoré ozdobíme šľahačkou.