Nenáročný mrkvový hrnčekový koláč máte raz-dva hotový, ale ešte rýchlejšie zmizne zo stola
26. 1. 2017, 12:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 11:54)

Zdroj: onet.pl
Mrkvový hrnčekový koláč nielen dobre vyzerá, ale aj skvelo chutí a pripraviť ho zvládne aj začiatočník.

Mrkvový koláč
Potrebujeme:
2 vajcia, pohár práškového cukru, pohár oleja, 4 nastrúhané mrkvy, pohár ananásu, 5 lyžíc strúhaného kokosu, 2 poháre pšeničnej múky, 1 čajovú lyžičku škorice, 1 čajovú lyžičku prášku do pečiva, 1 čajovú lyžičku sódy bikarbóny, 250 g mascarpone, 1/4 pohára práškového cukru, citrónovú kôru, 2 lyžice mlieka, mandľové lupienky
Takto sa to podarí:
Zdroj: onet.pl
Mrkvový koláč
1. V miske rozmixujmeme 2 celé vajcia, pridáme pohár práškového cukru, pohár oleja a premixujeme.
Zdroj: onet.pl
Mrkvový koláč
2. Do zmesi pridáme 4 nastrúhané mrkvy, pohár ananásu, 5 lyžíc strúhaného kokosu.
Zdroj: onet.pl
Mrkvový koláč
3. Do druhej misky dáme 2 poháre pšeničnej múky, 1 čajovú lyžičku škorice, 1 čajovú lyžičku prášku do pečiva, 1 čajovú lyžičku sódy bikarbóny.
4. Sypkú zmes pridáme k mrkvovej a premiešame.
Zdroj: onet.pl
Mrkvový koláč
5. Do formy na pečenie dáme papierom na pečenie, naň dáme cesto, rovnomerne rozoztrieme. Dáme upiecť.
Zdroj: onet.pl
Mrkvový koláč
6. Do tretej misky dáme 250 g mascarpone, pridáme 1/4 pohára práškového cukru, nastrúhanú citrónovú kôru, rozmixujeme a pridáme 2 lyžice mlieka, premixujeme.
Zdroj: onet.pl
Mrkvový koláč
7. Zmesou potrieme povrch upečeného koláča a ozdobíme mandľovými lupienkami.