Reklama

Myslíte si, že ovocie musíte zavárať len s cukrom? Omyl! Netradičné riešenie vás prekvapí

Ilustračná snímka

Zdroj: Shutterstock

Reklama

Zvýšilo sa vám čerstvé ovocie, z ktorého si chcete pripraviť kompót, ale nemôžete cukor? Ľahká pomoc, skúste tento jednoduchý spôsob zavárania.

Neuveríte, aké ľahké je zaváranie so soľou. A funguje aj na ovocie.

Pri zaváraní ovocia sa namiesto cukru ako konzervačná látka dá využiť aj soľ. Na každý pohár s objemom 0,7 l stačí štipka soli a studená prevarená voda. Po zaviečkovaní sa poháre vysterilizujú obvyklým spôsobom. Soľ vytiahne z ovocia prirodzenú sladkosť.

Kompót je možné jesť už o šesť týždňov a vydrží až tri roky. Na slané zaváranie sú ideálne malé lesné plody – maliny a čučoriedky.