Myslíte si, že ovocie musíte zavárať len s cukrom? Omyl! Netradičné riešenie vás prekvapí
20. 7. 2015, 13:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 12:19)

Zdroj: Shutterstock
Reklama
Zvýšilo sa vám čerstvé ovocie, z ktorého si chcete pripraviť kompót, ale nemôžete cukor? Ľahká pomoc, skúste tento jednoduchý spôsob zavárania.
Zdroj: Shutterstock
Zdroj: shutterstock
Zdroj: Shutterstock
Galéria k článku
4 fotografiePrejsť do galérie
Neuveríte, aké ľahké je zaváranie so soľou. A funguje aj na ovocie.
Pri zaváraní ovocia sa namiesto cukru ako konzervačná látka dá využiť aj soľ. Na každý pohár s objemom 0,7 l stačí štipka soli a studená prevarená voda. Po zaviečkovaní sa poháre vysterilizujú obvyklým spôsobom. Soľ vytiahne z ovocia prirodzenú sladkosť.
Kompót je možné jesť už o šesť týždňov a vydrží až tri roky. Na slané zaváranie sú ideálne malé lesné plody – maliny a čučoriedky.