Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Najlepšie rady, ako pripraviť dobré cesto na medovníky: Na čo nezabudnúť? Skúste to takto!

Vianoce - pečenie - medovníky - vnučka a stará mama

Zdroj: SHUTTERSTOCK

Reklama
Logo Čas pre ŽenyLogo Čas pre Ženy

Pripraviť dobré cesto na medovníky je hotová veda. Prinášame vám recepty na 4 druhy cesta. Vyskúšajte!

Ako pripraviť to najlepšie cesto na medovníky? Skúste to podľa našich rád, vyskúšajte, ktoré vám budú chutiť najviac.

Zdroj: SHUTTERSTOCK

Ktoré medovníčky chutia najlepšie?

Cesto na medovníky č. 1.


Potrebujeme na 40 kusov: 500 g hladkej múky, 150 g cukru, 125 g masla, 125 g medu, 3 vajíčka, 1 ČL sódy bikarbóny, 1 ČL škorice, 4 rozdrvené klinčeky

Poleva:

1 bielok, 150 g práškového cukru, 2 PL citrónovej šťavy

Takto sa to podarí: 

1. Zmiešame sypké suroviny, do ktorých pridáme vajíčka, roztopené maslo a med. Vypracujeme cesto, ktoré dáme na noc odležať do chladničky.

2. Na druhý deň cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku 5 mm a vykrajujeme rôzne tvary. Dáme na 12 minút piecť do rúry vyhriatej na 180 °C.

3. Po upečení ešte horúce potrieme vajíčkom roztrepaným s 1 lyžicou vody.

4. Z bielka a preosiateho cukru vyšľaháme tuhú polevu, do ktorej postupne pridáme citrónovú šťavu. Polevu dáme do vrecúška s malou dierkou a vychladnuté medovníky zdobíme podľa fantázie.

Čas prípravy: 30 minút

Čas odležania: 12 hodín

Čas pečenia: 12 minút

Zdroj: profimedia.sk

Sladké medovníčky patria k sviatkom.


Cesto na medovníky č. 2.

V mise rýchlo spolu spracujeme 150 g masla, 280 g práškového cukru, 4 vajcia; 800 g hladkej múky, 2 PL sódy bikarbóny, 4 PL tekutého medu a 2 PL medovníkového korenia. Vymiesime hladké cesto, ktoré môžeme ihneď vyvaľkať a piecť.

Zdroj: Shutterstock‎

Ktoré medovníčky chutia najlepšie?


Cesto na medovníky č.  3.

Vo veľkej mise zmiešame 600 g hladkej múky, 300 g práškového cukru, 100 g masla, 4 PL tekutého medu, 3 vajcia, 1 ČL sódy bikarbóny a 1 PL škorice. Všetky suroviny spracujeme na hladké cesto, ktoré necháme v chlade odstáť 3 až 5 hodín.


Cesto na medovníky č.  4.

V mise zmiešame 1050 g hladkej múky, 450 g práškového cukru, 360 g tekutého medu, 6 vajec, 4 PL medovníkových korenín (škorica, aníz, klinček) a 2 ČL sódy bikarbóny. Vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme aspoň 2 hodiny postáť.

Vyberáme pre vás niečo PLUS

Autor článku

Logo Čas pre ŽenyLogo Čas pre Ženy

Online magazín pre štýlové ženy. Venuje sa najmä témam ako krása, móda, životný štýl, vzťahy, domácnosť a rodina.