Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Najlepšie rady, ako pripraviť dobré cesto na medovníky: Na čo nezabudnúť? Skúste to takto!

Vianoce - pečenie - medovníky - vnučka a stará mama

Zdroj: SHUTTERSTOCK

Reklama

Pripraviť dobré cesto na medovníky je hotová veda. Prinášame vám recepty na 4 druhy cesta. Vyskúšajte!

Ako pripraviť to najlepšie cesto na medovníky? Skúste to podľa našich rád, vyskúšajte, ktoré vám budú chutiť najviac.

Zdroj: SHUTTERSTOCK

Ktoré medovníčky chutia najlepšie?

Cesto na medovníky č. 1.


Potrebujeme na 40 kusov: 500 g hladkej múky, 150 g cukru, 125 g masla, 125 g medu, 3 vajíčka, 1 ČL sódy bikarbóny, 1 ČL škorice, 4 rozdrvené klinčeky

Poleva:

1 bielok, 150 g práškového cukru, 2 PL citrónovej šťavy

Takto sa to podarí: 

1. Zmiešame sypké suroviny, do ktorých pridáme vajíčka, roztopené maslo a med. Vypracujeme cesto, ktoré dáme na noc odležať do chladničky.

2. Na druhý deň cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku 5 mm a vykrajujeme rôzne tvary. Dáme na 12 minút piecť do rúry vyhriatej na 180 °C.

3. Po upečení ešte horúce potrieme vajíčkom roztrepaným s 1 lyžicou vody.

4. Z bielka a preosiateho cukru vyšľaháme tuhú polevu, do ktorej postupne pridáme citrónovú šťavu. Polevu dáme do vrecúška s malou dierkou a vychladnuté medovníky zdobíme podľa fantázie.

Čas prípravy: 30 minút

Čas odležania: 12 hodín

Čas pečenia: 12 minút

Zdroj: profimedia.sk

Sladké medovníčky patria k sviatkom.


Cesto na medovníky č. 2.

V mise rýchlo spolu spracujeme 150 g masla, 280 g práškového cukru, 4 vajcia; 800 g hladkej múky, 2 PL sódy bikarbóny, 4 PL tekutého medu a 2 PL medovníkového korenia. Vymiesime hladké cesto, ktoré môžeme ihneď vyvaľkať a piecť.

Zdroj: Shutterstock‎

Ktoré medovníčky chutia najlepšie?


Cesto na medovníky č.  3.

Vo veľkej mise zmiešame 600 g hladkej múky, 300 g práškového cukru, 100 g masla, 4 PL tekutého medu, 3 vajcia, 1 ČL sódy bikarbóny a 1 PL škorice. Všetky suroviny spracujeme na hladké cesto, ktoré necháme v chlade odstáť 3 až 5 hodín.


Cesto na medovníky č.  4.

V mise zmiešame 1050 g hladkej múky, 450 g práškového cukru, 360 g tekutého medu, 6 vajec, 4 PL medovníkových korenín (škorica, aníz, klinček) a 2 ČL sódy bikarbóny. Vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme aspoň 2 hodiny postáť.

Vyberáme pre vás niečo PLUS

Autor článku

Online magazín pre štýlové ženy. Venuje sa najmä témam ako krása, móda, životný štýl, vzťahy, domácnosť a rodina.