Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Tip na najrýchlejšiu penu na kapučíno: Nemáte doma profi prístroj? Aj bez neho to hravo zvládnete

Ako si pripraviť najrýchlejšiu penu na kapučíno?

Zdroj: Shutterstock

Reklama

Napenenú mliečnu čiapku na šálke kávy majú mnohí z nás veľmi radi. No málokto má doma profi prístroj na napenenie mlieka. A pritom je to také jednoduché.

Do zhruba polovice uzatvárateľného pohára nalejeme mlieko, uzavrieme a niekoľko sekúnd dôkladne trasieme. Pohár potom otvoríme a dáme na 30 sekúnd ohriať do mirkovlnnej rúry. Pena sama vystúpi hore a spevnie. Potom ju už len stačí lyžicou presunúť do šálky s kávou.

Domáci recept na pravé talianske cappuccino

Na výrobu pravého cappuccina je potrebný stroj na výrobu espressa. Ak ho však nemáme, môžeme si pomôcť aj týmto domácim receptom.

Na prípravu cappuccina budete potrebovať kvalitnú kávu, plnotučné mlieko a neodmysliteľnú kocku cukru.

Ako na to?

Vo vyššom pohári si pripravíme približne 200 ml teplého mlieka, ktoré speníme malým ručným mixérom. Do predhriatej hrubostennej šálky nalejeme 50 ml silnej kávy tak, aby tvorila asi 1/3 objemu šálky. Potom opatrne prilejeme mlieko a navrch veľkou lyžicou nanesieme čo najviac mliečnej peny. Ozdobíme trochou mletej škorice a podávame s kockami cukru.

Vyberáme pre vás niečo PLUS