Nepečené rezy
24. 7. 2011, 2:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 13:29)

Zdroj: Nový Čas pre ženy
Čas prípravy: 30 minút, Čas chladenia: 2 hodiny, 10 kusov
Ppotrebujeme: 375 g keksov polomáčaných v čokoláde, 160 g masla, 4 plátky želatíny, 350 g termizovaného tvarohu, 350 g bieleho jogurtu, 70 g kryštálového cukru, 1 balíček vanilínového cukru, štipka zázvoru, 5 PL citrónovej šťavy, 700 g jahôd, 1 balíček číreho tortového želé, 50 g čokolády na varenie.
Ppostup:
1. Keksy dáme do hrubšieho mikroténového vrecka a váľkom na cesto rozdrvíme na omrvinky. Maslo rozpustíme a v mise zmiešame s keksovou drvinou. Zmes natlačíme na malý plech vyložený papierom na pečenie. Cesto by malo mať výšku 0,5 cm. Môžeme použiť aj klasický plech, cesto natlačiť len na polovicu a okolo neho spraviť okraj z poskladaného alobalu.
2. Želatínu namočíme do studenej vody. Tvaroh zmiešame s jogurtom, kryštálovým aj vanilínovým cukrom, so zázvorom a s citrónovou šťavou. Želatínu scedíme, pri miernej teplote rozpustíme a vmiešame do nej 2 PL tvarohového krému.
3. Vymiešanú želatínu vlejeme do zvyšného krému a zmes potom rovnomerne natrieme na keksové cesto. Jahody očistíme, nakrájame na plátky a poukladáme na tvarohový krém.
4. Tortové želé pripravíme podľa návodu na obale a nalejeme na jahody. Koláč odložíme na 2 hodiny do chladničky. Čokoládu roztopíme a pokvapkáme ňou vychladený koláč, necháme stuhnúť, pokrájame na rezy a podávame.