Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Netrúfate si na kysnuté cesto? Stačí iba pár šikovných trikov a hravo to zvládnete aj vy!

Skvelé cesto vymiesite aj vo vrecúšku.

Zdroj: Shutterstock

Reklama

Ste skvelá kuchárka, ale pred kysnutým cestom máte stále rešpekt? To vôbec nemusíte. Prezradíme Vám, čo je to tajomstvo jeho úspešnej prípravy.

Vrkoče, vianočka, buchty, ale aj domáci chlebík sú dobroty, ktorým neodoláme nikdy. Isto si ešte pamätáte tú úžasnú vôňu, ktorá sa vinula z babičkinej kuchyne počas prázdnin. Veru, každá gazdinka by mala vedieť pripraviť základné kysnuté cesto, z ktorého následne môže upiecť všetky tieto dobroty.

Pripravte si kysnuté cesto.

Zdroj: Shutterstock

Pripravte si kysnuté cesto.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Dobré triky: Ako zahustiť omáčku bežnými ingredienciami

    Prezradíme vám preto tú najdôležitejšiu prísadu, samozrejme okrem lásky, ktorú do prípravy cesta musíte dať.

    Zdroj: Shutterstock

    Cesto s paprikou proti reume.

    Čas! Kysnuté cesto potrebuje dostatok času, aby mohlo v pokoji a na teplom mieste dostatočne vykysnúť. Iba tak dosiahnete nadýchané buchty a kyprý chlebík. Najlepšie sa na kysnutie hodí miesto v blízkosti kúrenia, prípadne misku s cestom môžete vložiť do rúry vyhriatej na 50 °C. Veci pomôžete, keď na prípravu cesta použijete suroviny izbovej teploty, mlieko by malo byť vlažné až mierne teplé.

    Pri jeho následnom miesení sa vyhýbajte povrchom z mramoru alebo skla, ktoré sú priveľmi studené na citlivé cesto. Lepšie urobíte, keď budete cesto miesiť v miske alebo pracovnej ploche z plastu alebo dreva.

    Zdroj: Shutterstock

    Tvarohové koláče

    Keď dodržíte tieto pravidlá, isto sa vám kysnuté cesto podarí na jedničku.

    Zdroj: Shutterstock

    Aj pri pečení s mastným papierom sa dá urobiť pár chýb.

    Vyberáme pre vás niečo PLUS