Banánový koláč ešte teplý zmizne zo stola: Túto maškrtu bude zbožňovať každý, kto ju ochutná!
29. 5. 2017, 13:20 (aktualizované: 11. 7. 2024, 11:46)

Zdroj: Beautifood.sk, Casprezeny.sk
Božsky dobrý banánový koláčik. Do hodinky už môžete maškrtiť a vychutnávať pri kávičke aj s celou rodinou!

Obrátený banánový koláč
12 kúskov
Potrebujeme:
Karamelový základ:
2 veľké banány, 200 g trstinového cukru, 50 g roztopeného masla
Cesto:
220 g hladkej múky, 150 g trstinového cukru, 2 vajíčka, 1 lyžička kypriaceho prášku, 1/2 lyžičky sódy bikarbóny, štipka soli, 2 banány, 100 ml slnečnicového oleja, 150 ml cmaru
Takto sa to podarí:
1. Na karamelový základ zmiešame trstinový cukor s roztopeným maslom. Dno tortovej formy vyložíme papierom na pečenie, na ktorý rozotrieme cukrovú zmes. Banány nakrájame na kolieska, poukladáme na cukrovú zmes.
2. Na cesto zmiešame múku, cukor, kypriaci prášok, sódu bikarbónu, vajíčka, soľ, slnečnicový olej, cmar a roztlačené banány. Dobre premiešame a nalejeme do formy.
3. Predpripravený koláč vložíme do rúry vyhriatej na 180 °C a pečieme 40 až 45 minút. Po vytiahnutí z rúry koláč obrátime a odstránime formu. Tento krok robíme čo najskôr po vytiahnutí z rúry, aby sa karamel neprilepil. Dozdobíme plátkami banána a orechmi.
Čas prípravy: 20 minút
Čas pečenia: 45 minút
Zdroj: Beautifood.sk, Casprezeny.sk
Obrátený banánový koláč
Ďalšie skvelé recepty hľadajte v našom mesačníku Varenie&pečenie. Práve teraz v každom dobrom stánku!
Zdroj: Nový Čas pre ženy Varenie a pečenie
Nový Čas pre ženy Varenie a pečenie