Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Banánový koláč ešte teplý zmizne zo stola: Túto maškrtu bude zbožňovať každý, kto ju ochutná!

Obrátený banánový koláč

Zdroj: Beautifood.sk, Casprezeny.sk

Reklama

Božsky dobrý banánový koláčik. Do hodinky už môžete maškrtiť a vychutnávať pri kávičke aj s celou rodinou!

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Banánový koláč ešte teplý zmizne zo stola: Túto maškrtu bude zbožňovať každý, kto ju ochutná!

    Obrátený banánový koláč

    12 kúskov

    Potrebujeme:

    Karamelový základ:

    2 veľké banány, 200 g trstinového cukru, 50 g roztopeného masla

    Cesto:

    220 g hladkej múky, 150 g trstinového cukru, 2 vajíčka, 1 lyžička kypriaceho prášku, 1/2 lyžičky sódy bikarbóny, štipka soli, 2 banány, 100 ml slnečnicového oleja, 150 ml cmaru

    Takto sa to podarí:

    1. Na karamelový základ zmiešame trstinový cukor s roztopeným maslom. Dno tortovej formy vyložíme papierom na pečenie, na ktorý rozotrieme cukrovú zmes. Banány nakrájame na kolieska, poukladáme na cukrovú zmes.

    2. Na cesto zmiešame múku, cukor, kypriaci prášok, sódu bikarbónu, vajíčka, soľ, slnečnicový olej, cmar a roztlačené banány. Dobre premiešame a nalejeme do formy.

    3. Predpripravený koláč vložíme do rúry vyhriatej na 180 °C a pečieme 40 až 45 minút. Po vytiahnutí z rúry koláč obrátime a odstránime formu. Tento krok robíme čo najskôr po vytiahnutí z rúry, aby sa karamel neprilepil. Dozdobíme plátkami banána a orechmi.

    Čas prípravy: 20 minút

    Čas pečenia: 45 minút

    Zdroj: Beautifood.sk, Casprezeny.sk

    Obrátený banánový koláč

    Ďalšie skvelé recepty hľadajte v našom mesačníku Varenie&pečenie. Práve teraz v každom dobrom stánku!

    Zdroj: Nový Čas pre ženy Varenie a pečenie

    Nový Čas pre ženy Varenie a pečenie

    Vyberáme pre vás niečo PLUS