Náročné dni za vami? Tvarohovo-gaštanové rezy rozpustia stres na počkanie
30. 11. 2014, 16:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 12:26)

Zdroj: Dušan Křístek, Shutterstock
Po celom týždni si doprajte aspoň v nedeľu sladkú odmenu. Lahodný koláčik, šálka dobrej kávy a príjemná spoločnosť pôsobia blahodarne.
V mise zmiešame 400 g hladkej preosiatej múky s 250 g zmäknutého masla, 2 vajcami, 1 balíčkom prášku do pečiva, s 1 PL kakaa a 3 PL mlieka. Vypracujeme hladké cesto. Ak je priveľmi suché, pridáme ešte trochu mlieka. Z cesta odložíme zhruba 100 g nabok. Zvyšné cesto roztlačíme na plech.
Vo väčšej mise zmiešame 500 g tvarohu, 250 g gaštanového pyré, 100 g kryštálového cukru a 1 balíček vanilínového cukru, 1 balíček Zlatého klasu, 200 ml mlieka a 4 žĺtky. Zo 4 bielkov vyšľaháme tuhý sneh, ktorý opatrne zamiešame do masy. Plnku vylejeme na cesto na plechu.
Z odloženého cesta vyvaľkáme dlhý tenký valec, ktorý nakrájame na rovnako veľké kúsky. Nimi posypeme vrch koláča. Pečieme pri teplote 170 °C zhruba 35 až 40 minút vo vyhriatej rúre. Po upečení necháme vychladnúť na plechu a nakrájame na rezy.