Passata je fantastický základ pre množstvo jedál: Dva tipy na skvelé pochúťky
26. 9. 2014, 19:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 12:31)

Zdroj: Archív
Zrelé prepasírované paradajky sa používajú do základov na pizzu, do omáčok, polievok a zeleninových jedál. Ale čo s passatou, ak ostane?
1. Passatu, čiže hustejšiu paradajkovú šťavu, stačí rozmixovať so šalátovou uhorkou, cibuľou, paprikou a cesnakom. Potom už len pridať pár kvapiek vínneho octu, mleté čierne korenie a soľ. Túto zmes necháme vychladiť v chladničke. Podávame s opečeným bielym pečivom a olivovým olejom.
2. Prípadne dva rezne kuracích pŕs opečieme dozlatista na troche olivového oleja a zalejeme ich šťavou. Podľa potreby môžeme priliať trochu vody alebo vývaru. Podusíme, až mäso zmäkne a potom do omáčky zamiešame mascarpone. Ochutíme mletým čiernym korením a soľou. Na tanieri dozdobíme čerstvou bazalkou a podávame.