Reklama

Chcete potešiť vášho chlapa? Pripravte mu pečené bravčové pliecko, na ten pekáč plný vôní nikdy nezabudne

Pečené bravčové pliecko

Zdroj: Shutterstock‎

Reklama

Pečené bravčové pliecko pre mnohých pánov spĺňa predstavu o dobrom jedle a vám nedá veľa práce ho pripraviť.

Potrebujeme:

2 kg bravčového pliecka

1 PL oleja

8 strúčikov cesnaku

malá hrsť hrubej soli

2 ČL mletého čierneho korenia

1 PL rasce

200 ml čierneho piva

Takto sa to podarí:

Rúru vyhrejeme na 180 °C. Opláchnuté a osušené pliecko prešpikujeme cesnakom, potrieme olejom, soľou, korením a rascou a dáme do vymasteného pekáča. Pečieme asi hodinu, otočíme a podlejeme pivom. Pečieme ešte asi hodinu a ku koncu zapneme gril, aby sa pekne opieklo. Vyberieme na drevenú dosku, nakrájame a podávame s chlebom a štipľavou čalamádou.

Aké mäso sa na pečenie určite hodí?

Hodia sa hlavne tučnejšie kusy mäsa ako bôčik, pliecko, hruď alebo krkovička. Dlhým pečením sa nevysušia a po upečení sa krásne rozpadávajú.