Chcete potešiť vášho chlapa? Pripravte mu pečené bravčové pliecko, na ten pekáč plný vôní nikdy nezabudne
18. 1. 2017, 15:50 (aktualizované: 11. 7. 2024, 11:54)

Zdroj: Shutterstock
Pečené bravčové pliecko pre mnohých pánov spĺňa predstavu o dobrom jedle a vám nedá veľa práce ho pripraviť.
Potrebujeme:
2 kg bravčového pliecka
1 PL oleja
8 strúčikov cesnaku
malá hrsť hrubej soli
2 ČL mletého čierneho korenia
1 PL rasce
200 ml čierneho piva
Takto sa to podarí:
Rúru vyhrejeme na 180 °C. Opláchnuté a osušené pliecko prešpikujeme cesnakom, potrieme olejom, soľou, korením a rascou a dáme do vymasteného pekáča. Pečieme asi hodinu, otočíme a podlejeme pivom. Pečieme ešte asi hodinu a ku koncu zapneme gril, aby sa pekne opieklo. Vyberieme na drevenú dosku, nakrájame a podávame s chlebom a štipľavou čalamádou.
Aké mäso sa na pečenie určite hodí?
Hodia sa hlavne tučnejšie kusy mäsa ako bôčik, pliecko, hruď alebo krkovička. Dlhým pečením sa nevysušia a po upečení sa krásne rozpadávajú.