Penne s olivami a hlivou
29. 10. 2010, 2:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 13:08)

Zdroj: Dušan Kříštek
Čas prípravy: 30 minút, 4 porcie
Potrebujeme: 400 g cestovín penne, 4 lyžice olivového oleja, 1 cibuľka, 2 strúčiky cesnaku, 200 g hlivy ustricovej, 200 ml smotany na varenie, 1- 2 lyžičky škrobovej múčky, 200 g zelených olív, soľ, mleté čierne korenie
Postup:
1. Cestoviny uvaríme v slanej vriacej vode s lyžicou oleja. Scedíme a dáme do tepla.
2. Na zvyšnom oleji speníme nadrobno pokrájanú cibuľku, pridáme na plátky pokrájaný cesnak, umyté a na tenšie prúžky pokrájané huby a podusíme. Smotanu rozmiešame so škrobovou múčkou, pridáme k nej trochu šťavy z húb, dôkladne premiešame a všetko vylejeme do hubovej zmesi. Podľa chuti osolíme a okoreníme. Povaríme 3 minúty.
3. Cestoviny podávame preliate omáčkou a ozdobené nakrájanými olivami.