Taliansky šéfkuchár sa rozhodol prezradiť, čo presne potrebujete na to, aby ste si uvarili doma dokonalé špagety carbonara. Podľa neho vám stačia dva druhy syra - pecorino a parmezán, vajíčka (3 bielka a 6 žĺtok), guanciale (talianska slanina).

Ak budete mať problém zohnať túto špeciálnu slaninku, môžete vybrať aj inú, jej podobnú, ktorú bežne zoženiete v supermarketoch.

Aký je teda postup, aby boli cestoviny naozaj také dobré, ako v talianskych reštauráciách?

Cestoviny majú radi takmer všetci. Viete, ako si ich správne pripraviť?
Cestoviny majú radi takmer všetci. Viete, ako si ich správne pripraviť?
Zdroj: SHUTTERSTOCK

Najskôr si osmažte slaninku na troške olivového oleja

Pripravte si vajíčka do dvoch misiek, v jednej iba bielka, v druhej žĺtka

Z každého z dvoch syrov budete potrebovať 25 gramov

Pripravte si 500 gramov cestovín vo vriacej vode so soľou

Potom spojte bielka, žĺtka, syr aj slaninu a špagety

Ak je šťava príliš hustá, môžete pridať trochu vriacej vody z uvarených špagiet, ktorú si predom radšej odložte

Cestoviny môžete dochutiť čiernym korením

Recepty na tieto cestoviny sa líšia a každý expert vám možno povie niečo iné, no toto je jednoduchý recept priamo od talianskeho šéfkuchára, takže jednoznačne stojí za skúšku. Dobrú chuť!

Dokonalé cestoviny z iba piatich ingrediencií: TOTO musíte skúsiť!
Dokonalé cestoviny z iba piatich ingrediencií: TOTO musíte skúsiť!
Zdroj: Shutterstock