Ak si pripravíte takýto trojobal na rezne, budú nielen chrumkavejšie, ale nasajú do seba oveľa menej oleja!

Jedno z najobľúbenejších jedál, žiaľ, vôbec nepatrí medzi najzdravšie, najmä kvôli tomu, že do seba počas pečenia nasaje priveľa tuku. Možno ste to netušili, ale vďaka savej schopnosti trojobalu takto pripravované mäso dokáže nasať tuk, ktorý zodpovedá až 10 % jeho celkovej hmotnosti!

Vyskúšajte perfektný zlepšovák na rezeň.
Vyskúšajte perfektný zlepšovák na rezeň.
Zdroj: Shutterstock

Pripravte svoj obľúbený pokrm tak, aby ste sa zbavili zbytočných kalórií. Počas obaľovania využite odpudivé účinky alkoholu, ktoré zabránia tomu, aby do seba rezeň nasal priveľa oleja.

Nezbavíte sa tak iba nadmerného množstva tuku, ale navyše pripravíte úžasne chrumkavé mäsko. Jednoducho vmiešajte do vajíčka 1 PL alkoholu (stačí vodka alebo domáca pálenka), potom mäso klasicky obaľte v múke, vajci, strúhanke a vypražte.

Vyskúšajte perfektný zlepšovák na rezeň.
Vyskúšajte perfektný zlepšovák na rezeň.
Zdroj: Shutterstock

Dávajte pozor aj na teplotu oleja. Počas vyprážania je dôležité, aby bola teplota optimálna. Čím je nižšia, tým viac prebytočného tuku do seba obalené mäso nasaje. Rovnako je nesprávne pracovať s príliš horúcim olejom. V tomto prípade stráca mäso počas pečenia priveľa vlhkosti.

Vyskúšajte perfektný zlepšovák na rezeň.
Vyskúšajte perfektný zlepšovák na rezeň.
Zdroj: Shutterstock